Таємничі «рубли фряжьского серебра» та інші рублі на території Молдавського князівства (1388–1475) - Огуй, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
У статті аналізуються згадки у молдавських документальних джерелах про існування різних видів рублів як місцевої грошової одиниці. Автор доходить висновку, що «фрязькими рублями» називали татарські соми (не виключено, що якоїсь певної конфігурації та високої проби). В статье анализируются упоминания в молдавских документальных источниках о существовании разных видов рублей в качестве местной денежной единицы. Автор приходит к выводу, что «фряжскими рублями» называли татарские сомы (не исключено, что определенной конфигурации и высокой пробы). The article offers analysis of the Moldavian documentary sources relating to different roubles as a local monetary unit. According to the author, Tatar som was called “friazhsky roubles” (quite possibly, of certain configuration and high standard).