«Великі реформи» діловодства й архівної справи та розвиток вітчизняного документознавства (1960–1980-і роки) - Бездрабко, В. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
У статті висвітлюється історія становлення вітчизняного документознавства у 1960–1980-і роки на тлі кардинальних зрушень у сфері організації роботи з документами, діловодними службами та архівними установами. Розкрито роль діловодства й архівної справи у становленні документознавства. В статье освещается история становления отечественного документоведения в 1960–1980-е годы на фоне кардинальных изменений в сфере организации работы с документами, деловодными службами и архивными учреждениями. Раскрыта роль деловодства и архивного дела в становлении документоведения. The article sheds light on the history of the national record studies in the 1960s–1980s in the context of the fundamental changes related to organization of work with documents, record keeping and archival institutions, including the role of record management and archival affair in the record studies.