Поет Владислав Сирокомля та його родичі Кондратовичі на Київському Поліссі у XVIII–ХІX ст. - Гурковська, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2012)
Стаття присвячена однієї з гілок шляхетського роду Кондратовичів герба Сирокомля, представники якої у XVIII–XIX ст. мешкали на теренах Київського Полісся. Розглянуто генеалогію цього роду та зроблено спробу пов’язати Кондратовичів з Полісся зі своїм знаменитим родичем — поетом Владиславом Сирокомлею (1823–1862). Публікація містить поколінний розпис та генеалогічну таблицю, які охоплюють тридцять сім представників гілки у восьми поколіннях. Статья посвящена одной из ветвей шляхетского рода Кондратовичей герба Сырокомля, представители которой в XVIII–XIX вв. проживали на территории Киевского Полесья. Рассмотрена генеалогия этого рода и сделана попытка реконструировать родственные связи полесских Кондратовичей со своим знаменитым родственником — поэтом Владиславом Сыро комлей (1823–1862). Публикация содержит поколенную роспись и генеалогическую таблицу, которые охватывают тридцать семь представителей ветви в восьми поколениях. The article deals with a branch of the szlachta Kondratovychy family of the coat of arms Syrokomlia, who lived in Kyiv Polissia in the 18 th–19 th centuries. It covers the family genealogy, including an attempt to connect the Kondra - tovychys with their famous relative, that is, poet Vladyslav Syrokomlia (1823– 1862). The publication contains an ancestor and genealogical tables which cover 37 branch representatives of 8 generations.