Липинськознавство: сучасний стан та перспективи розвитку - Передерій, І. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2012)
У статті здійснено огляд та аналіз сучасного стану липинськознавства, виділені основні історіографічні блоки, структуровані за хронологією створення та тематичним і концептуальним наповненням, визначені проблеми, що не знайшли висвітлення чи були висвітлені недостатньо глибоко в історичній літературі, окреслено перспективне тематичне коло майбутніх липинськознавчих студій. В статье дается обзор и анализ современного состояния липинсковедения, выделены основные историографические блоки, структурированные в соответствии с хронологией создания, тематическим и концептуальным наполнением, определены проблемы, которые не нашли освещения или были недостаточно глубоко освещены в исторической литературе, очерчен перспективный круг будущих липинсковедческих исследований. The article presents the review and analysis of the current situation of Lypynsky studies; identifies the key historiographical set of issues with regard to their chronological, thematical and conceptual aspects, including the issues unsufficiently explored in historical literature; outlines the range of prospective Lypynsky research.