Теорія та практика археографічних досліджень: історичний аспект - Земзюліна, Н.І. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
Показано наукову та суспільну значимість археографічної діяльності, з’ясовано вплив опублікованих збірників документів та довідково-інформаційних видань на розвиток історичної науки; шляхом аналізу опублікованих документальних видань, висвітлено внесок архівістів-археографів в розвиток археографії та створення джерельної бази історичних досліджень.