Фальшиві монети у Кримському ханстві другої половини XV–XVI ст. - Бойко-Гагарін, А.С. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
У статті автор здійснює опис та спробу класифікації фальшивих монет ханів Гіреїв, поділ їх на групи залежно від цілей та особливостей процесу їх виготовлення. Запропонована класифікація фальшивих монет розроблена в розрізі загальної класифікації фальшування, наведеної зарубіжними вченими і дослідниками.