Розгортання запорізького гайдамацтва на новосербському напрямку (1752–1764 рр.): джерелознавчий аналіз - Барановський, О.А. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
Дослідження присвячене проблемі джерелознавчого аналізу гайдамацького руху. Особливу увагу звернуто на запорізьке гайдамакування на новосербському напрямку.