До проблеми джерелознавчого вивчення документів з історії міського самоврядування ХІХ – початку ХХ ст. в українській історичній науці (1920–1986 рр.) - Крижанівський, В.М. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
Стаття присвячена проблемі джерелознавчого вивчення документів з історії міського самоврядування ХІХ – початку ХХ ст. у вітчизняній історичній науці 20–80-х рр. ХХ ст.