Каталог ресурсів порталу Інституту історії України НАН України: технологічні аспекти створення і функціонування - Жданович, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2013)
Стаття присвячена історії виникнення і розвитку електронного каталогу веб-ресурсів історичної тематики на порталі Інституту історії України НАН України. Досліджуються питання структурування та створення бази даних каталогу та системи управління контентом. Розглядуються перспективи інтеграції сектора до інших складових Порталу та проблеми автоматизації його наповнення та використання. Статья посвящена истории возникновения и развития электронного каталога веб-ресурсов исторической тематики в составе портала Института истории Украины НАН Украины. Исследуются вопросы структурирования, создания базы данных и системы управления контентом. Рассматриваются вопросы интеграции каталога с другими блоками Портала, проблемы автоматизации его наполнения и использования. The article describes the history of formation and development of the historical resources e-catalog of the portal of the NASU Institute of History of Ukraine. It covers the issues relating to the catalog database structuring and the content management system; examines the prospects with regard to the catalog’s integration to the portal and the issues of content automatization.