Радиационный теплоперенос в болидах. II. Эффекты дробления тел - Калениченко, В.В. (Кинематика и физика небесных тел, 1995)
Исследовано влияние эффектов дробления болидообразующего тела на коэффициент радиационного теплопереноса, определяемый по данным базисных фотографических наблюдений болидов. Использована выборка болидов Прерийной сети. Обнаружены различия в зависимостях коэффициента радиационного теплопереноса от параметров тела и набегающего потока воздуха на высотах выше и ниже 50 км для болидов с недробящимися телами. Досліджено вплив ефектів дроблення болідоутворюючого тіла на коефіцієнт радіаційного теплопереносу, що визначається за даними базисних фотографічних спостережень болідів. Використано вибірку болідів Прерійної мережі. Виявлені відмінності залежностей коефіцієнта радіаційного теплопереносу від параметрів тіла і набігаючого потоку повітря на висотах вище та нижче 60 км для болідів с нероздріблюваними тілами. The role of the effects of fragmentation of fireball-generating bodies on the radiative heat-transfer coefficient deduced from the two-station photographic observation data of the Prairie network fireball sample is investigated. The difference was detected between dependences of heat-transfer coefficient on the parameters of a body and incident air flow at heights over and under 50 km for the single-body fireballs is detected.