Распознавание кометного и метеоритного вещества в обратной задаче физической теории болидов - Калениченко, В.В. (Кинематика и физика небесных тел, 1995)
Решение обратной задачи физической теории болидов с использованием данных фотографических наблюдений каталогов Прерий ной и Европейской сетей позволяет уверенно выделить два типа вещества болидообразующих тел: метеоритное и вещество, которое может быть интерпретировано как легко разрушаемый субстрат с прочными включениями. Розв'язок оберненої задачі фізичної теорії болідів з використанням даних фотографічних спостережень каталогів Прерійної та Європейської мереж дозволяє впевнено виділити два типи речовини болідоутворюючих тіл: метеоритна і речовина, інтерпретована як субстрат, що легко руйнується, з міцними включеннями. The solution of the inverse problem of the fireball physical theory using photographic observations of the Prairie and European Network catalogues enables us to recognize with confidence two types of matter of fir eball-forming bodies: the meteorite matter and the matter which can be conceivable as a easy-disintegrating matter with firm patches.