Одяг козацької старшини Гетьманщини (друга половина XVII — перша третина XVIII ст.) - Славутич, Є. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2013)
У статті досліджується службовий та святковий одяг козацької старшини Гетьманщини в другій половині XVII — першій третині XVIII ст. Розглянуто комплектність козацько-старшинського вбрання, а також походження, покрій і пошивні матеріали його складових елементів. В статье исследуется служебная и праздничная одежда казацкой старшины Гетманщины во второй половине XVII — первой трети XVIII вв. Рассмотрены комплектность казацко-старшинского наряда, а также происхождение, покрой и пошивочные материалы его составных элементов. The article covers work and festal clothing of the Cossack starshyna in Hetmanshchyna in the 2nd half of the 17th — 1st third of the 18th centuries, including a scope of clothes, their origins, cut and sewing materials.