До питання про збереження кінематографічної спадщини в Україні (1920-і–1941 рр.) - Росляк, Р. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2013)
У статті аналізується ставлення органів державної влади до збереження кінематографічної спадщини. Зокрема, мова йде про спроби організувати Всеукраїнський кіномузей. В статье анализируется отношение органов государственной власти к сохранению кинематографического наследия. В частности, речь идет о попытках организовать Всеукраинский киномузей. The article offers analysis with regard to the public authorities and their attitude towards preservation of cinema heritage, including attempts to establish the All-Ukrainian Cinema Museum.