Особливості класифікації генеалогічних джерел - Лобко, Н. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2014)
У статті розглянуто класифікацію генеалогічних джерел у працях попередників і запропоновано власний підхід до неї. Автор вважає, що основним критерієм групування джерел із генеалогії є їхній зміст та інформаційне наповнення. В статье проанализирована классификация генеалогических источников в работах предшественников и предложен собственный подход к ней. Автор считает, что основным критерием группировки источников по генеалогии является их содержание и информационное наполнение. The article provides generalized classification of genealogical sources with regard to the previous practices; offers a new approach to classification of genealogical sources. The author proves the informational content to be the key criterion for grouping genealogical sources.