Дисертаційні дослідження з історії книжкових колекций та книги в Україні і питання створення електронного ресурсу - Пастушенко, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
У статті розглядаються напрями та зміст книгознавчих дисертацій в галузі наук з соціальних комунікацій, присвячених вивченню історії книжкових колекцій та книг бібліотек України. Увага приділена методам дослідження та питанням наукової реконструкції колекцій як явищ книжкової культури та історико-культурного джерела, а також створенню електронного ресурсу на рукописні книги, стародруки та рідкісні видання. В статье рассматриваются направления и содержание книговедческих диссертаций, существующих в области наук по социальным коммуникациям, посвященных исследованию истории книжных коллекций и книг библиотек Украины. Внимание уделено методам исследования и вопросам научной реконструкции состава коллекций как явления книжной культуры и историко-культурного источника, созданию электронного ресурса на рукописные и старопечатные книги, редкие издания. In the article considered the directions and content of Bibliological theses devoted to the study in the history of collections of libraries and books of Ukraine, existing in the field of Social Communications Sciences. Attention is paid to research methods and issues of scientific reconstruction of collections compositions and as a phenomenon of literary culture and source in book history culture, Questions of creation of electronic resources.