Проблематика становлення української уніформістики в новітній період - Карпов, В. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
У статті розглядається питання становлення української уніформістики на сучасному історичному етапі. Подається аналіз історіографічних джерел, характеризується формування українського однострою. Стверджується, що процес творення національної військової символіки залежав від обставин суспільно-політичного розвитку держави та рівня наукового забезпечення розробок. В статье рассматривается вопрос становления украинской униформистики на современном этапе. Характеризуется формирование украинской военной одежды, анализируется историография проблемы. Утверждается, что процесс создания национальной военной символики зависел от различных обстоятельств общественно-политического развития государства и уровня научного обеспечения разработок. The article discusses the formation of Ukrainian uniformistics at the present stage. Characterized by the formation of Ukrainian military uniforms, historiography of the problem is analyzed. It is argued that the process of creating a new national military insignia time had been depending on the different socio-political circumstances of the state and the level of scientific software development.