Івчинський скарб 1976 р. срібних європейських монет кінця XIV — першої третини XVI ст. із фондів Вінницького обласного краєзнавчого музею - Бакалець, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
Виявлення та детальний аналіз монетних скарбів того чи іншого періоду має неоціненне значення для вивчення грошового обігу в певному регіоні. Автор статті, досліджуючи обіг грошей на теренах Поділля в другій половині XIV–XVI cт., аналізує один із найбільших комплексів срібних європейських монет кінця XIV — першої третини XVI ст. із с. Івча Літинського району Вінницької області. Выявление и детальный анализ монетных кладов того или иного периода имеет неоценимое значение для изучения денежного обращения в определённом регионе. Автор статьи, исследуя обращение денег на территории Подолья во второй половине XIV–XVI вв., анализирует один из наибольших комплексов серебряных европейских монет конца XIV — первой трети XVI вв. из с. Ивча Литинского района Винницкой области. The identification and the detailed analysis of coins treasures of one or another period has an invaluable significance for studying money and their circulation in a certain region. The author of the article, investigating the circulation of money on the terrain of Podillia in the second half of the 14th–16th centuries, dwells on the analysis of one of the biggest treasure complexes of European silver coins of the end of the 14th — the first third of the 16th centuries from the village Ivcha of Litynskii district of Vinnytsia region.