Грошово-вагові системи в Київській Русі - Зубко, А. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
У статті дана характеристика вагових систем Київської Русі, встановлено норми ваги основних одиниць і визначено їхнє співвідношення між собою. Простежено також вплив на розвиток їхнього формування вагових систем інших держав. В статье дана характеристика весовых систем Киевской Руси, установлены нормы веса основных единиц и определено их соотношение между собою. Прослежено также влияние на их формирование весовых систем других государств. The article describes the weight systems of Kyivan Rus, determines weight standards of the main currencies and their correlation. Also the way that weight standards of other states effected the development of these weight systems is traced in the article.