Стан вивчення метрології Київської Русі - Герасименко, Н. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
У статті проаналізовані праці дослідників метрології Київської Русі. Визначено основні напрями й методику їхніх досліджень, номенклатуру давньоруських мір і співвідношення деяких з них із метричними мірами. Зазначені недосліджені питання, які надалі мають стати предметом спеціального вивчення вчених. В статье проанализированы работы исследователей метрологии Киевской Руси. Определены основные направления и методика их исследований, номенклатура древнерусских мер и соотношения некоторых из них с метрическими мерами. Определены неисследованные вопросы, которые в последующем могут стать предметом специального изучения ученых. In the article the works of researchers of Kyivan Rus metrology have been analyzed. The main courses and the methodology of its investigations, the nomenclature of Rus measures and the correlation of some of them with the metric measures have been determined. Unexplored questions, that hereafter shall become the subject of the special studying of scientists, have been indicated.