Осада Гуниба и пленение Шамиля в воспоминаниях Д.И. Святополк-Мирского - Дзагалов, А. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
В статье анализируются материалы из фонда Д.И. Святополк-Мирского, хранящегося в Центральном государственном историческом архиве Украины в г. Киеве. Они позволяют проследить исторические процессы, дополнить и осветить события, происходившие на Северном Кавказе в 1859 г. У статті аналізуються матеріали з фонду князя Д.І. Святополк-Мирського, що зберігається в Центральному державному історичному архіві України в м. Києві. Вони дозволяють простежити історичні процеси, доповнити й висвітлити події, що відбувалися на Північному Кавказі 1859 р. A short review and analysis of materials of the D.I. Sviatopolk-Mirskii fund, stored in the Kyiv Central State Historical Archives of Ukraine, are given in the article. The investigation allows tracing historical processes, to supplement and disclose events of North Caucasus in 1859.