Історичні книжкові колекції як об’єкт дисертаційних досліджень із книгознавства в Україні (1999–2012) - Пастушенко, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
У статті розглядаються напрями та зміст книгознавчих дисертацій, присвячених дослідженню історії книжкових колекцій у бібліотеках України. Увага приділена методам дослідження та питанням наукової реконструкції колекцій як явищ книжкової культури та історико-культурного джерела. В статье рассматриваются направления и содержание книговедческих диссертаций, посвященных исследованию истории книжных коллекций в библиотеках Украины. Внимание уделено методам исследования и вопросам научной реконструкции состава коллекций как явления книжной культуры и историко-культурного источника. We consider the directions and content of bibliological dissertations devoted to the study of the history of book collections of libraries of Ukraine, existing in the field of Social Communications Sciences. Attention is paid to research methods and issues of scientific reconstruction of collections compositions and as a phenomenon of literary culture and source in book history culture.