Актриса Міра Лівшиць: сторінки біографії - Томазова, Н. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2015)
У статті на базі архівних джерел реконструюється трагічна доля актриси Міри Лівшиць, яка в 1920–1930-х рр. виступала в трупах єврейських (зокрема Харківському та Київському державних) і Першого державного польського театрів та була засуджена репресивними органами СРСР як учасниця Польської військової організації. В статье на базе архивных источников реконструируется трагическая судьба актрисы Миры Лившиц, которая в 1920–1930-х гг. выступала в труппах еврейских (в том числе Харьковского и Киевского государственных) и Первого государственного польского театров и была осуждена репрессивными органами СССР как участница Польской военной организации. In the article on the base of archive sources it is reconstructed the tragic destiny of actress Mira Livshyts, that in the 1920s–1930s performed in troupes of Jewish (in particular, Kharkiv and Kyiv state) and The First State Polish theatres and was blamed by the repressive bodies of USSR as a participant of Polish military organization.