Структура хвостов кометы Леви 1990 XX - Сизоненко, Ю.В. (Кинематика и физика небесных тел, 1997)
Исследована структура хвостов кометы Леви 1990 XX по снимкам, полученным в феврале 1991 г. Необычный вид хвостов кометы объясняется условиями проектирования хвостов на картинную плоскость. Подтвержден бимодальный характер распределения пылинок по размерам в атмосфере кометы. Показано, что наблюдаемые структуры пылевого хвоста не были горловинными. Досліджена структура хвостів комети Леві 1990 XX по фотографіях, одержаних в лютому 1991 р. Незвичний вигляд хвостів комети пояснюється умовами проектування на картинну площину. Підтверджується бімодальний характер розподілу пилинок за розмірами в атмосфері комети. Показано, що структури пилового хвоста, що спостерігалися, не були шийковими. The structures of the tails of comet Levy 1990 XX are studied on plates obtained in February, 1991. We explain unusual appearence of the tails of comet Levy by perspective circumstances. Bimodal size distribution of the particles in the cometary atmosphere is confirmed. It is shown that the observed structures of dust tail are not the neck-line ones.