Повсякденне життя сільського лікаря на прикладі Ф.П. Ріхтера та лікарні св. Бориса в с. Городок Волинської губернії (за даними епістолярних джерел) - Кузьміна, І. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2019)
У статті розкрито повсякденне життя сільського лікаря приватної безкоштовної лікарні св. Бориса, заснованої бароном Ф. Штейнгелем у с. Городок Волинської губернії. Наукова розвідка побудована на епістолярній спадщині, яка оприлюднюється вперше. Вона являє собою листи Ф. Ріхтера до Ф. Штейнгеля, під час проживання останнього з родиною у Варшаві. Листи є певними звітами про побут лікаря у період з 1893 по 1898 рр. Доповненням до листування є офіційні звіти Городоцької лікарні за 1894–1899 рр. The article reveals the daily life of a village doctor of St. Boris private free hospital, founded by baron F. Shteingel (Germ.: Theodor von Steinheil) in the town of Horodok of Volnynia province. The research is built on the epistolary heritage that is being released for the first time. It represents the letters of F. Richter to F. Shteingel, during the residence of the latter with his family in Warsaw. Letters are a kind of reports about the everyday life of a doctor from 1893 to 1898. In addition to correspondence, there are official reports of the Horodok hospital for the period from 1894 to 1899.