Про підсумки діяльності Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України у 2020—2025 рр. (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 24 вересня 2025 р.) - Пирожков, С.І. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді голови Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України наведено найбільш вагомі творчі здобутки вітчизняної академічної соціогуманітаристики, які стали помітним внеском в осмислення актуальних проблем соціально-економічного, суспільно-політичного і культурного життя країни в умовах кризових явищ, викликів і загроз, спричинених насамперед російською агресією проти України. Окремі напрями діяльності Секції більш детально розглянуто у виступах академіків-секретарів відділень, що входять до її складу. The report of the Head of the Section of Social Sciences and Humanities of the NAS of Ukraine presents the most significant creative achievements of domestic academic socio-humanities, which have become a noticeable contribution to understanding the current problems of socio-economic, socio-political and cultural life of the country in the conditions of crisis phenomena, challenges and threats caused primarily by the Russian aggression against Ukraine. Certain areas of the Section’s activity are considered in more detail in the speeches of Academicians-Secretaries of the departments that are part of it.