Про підсумки діяльності Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України у 2020—2025 рр. (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 17 вересня 2025 р.) - Богданов, В.Л. (Вісник НАН України, 2025)
У доповіді голови Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України наведено найбільш вагомі результати фундаментальних і прикладних досліджень, отримані за період 2020—2025 рр. Наголошено, що діяльність Секції було спрямовано передусім на розв’язання нагальних проблем, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності держави та майбутньою відбудовою України. Сформульовано основні завдання Секції на наступний період. Окремі напрями діяльності Секції більш детально розглянуто у виступах академіків-секретарів відділень, що входять до її складу. The report of the Head of the Section of Physical, Engineering, and Mathematical Sciences of the NAS of Ukraine presents the most significant results of fundamental and applied research obtained during the period 2020—2025. It is emphasized that the activities of the Section were aimed primarily at solving urgent problems related to strengthening the state’s defense capability and the future reconstruction of Ukraine. The main tasks of the Section for the next period are formulated. Certain areas of the Section’s activity are considered in more detail in the speeches of Academicians-Secretaries of the departments that are part of it.