Компьютерная версия астрономических эфемерид - Чолий, В.Я. (Кинематика и физика небесных тел, 1998)
В ГАО НАН Украины и на кафедре астрономии и физики космоса физического факультета Киевского университета имени Тараса Шевченко создана компьютерная версия астрономических эфемерид тел Солнечной системы, звезд и астрономических явлений, которую предполагается распространять по компьютерным сетям или в виде файлов. В ГАО НАН України і на кафедрі астрономії та фізики космосу фізичного факультету Київського університету імені Тараса Шевченка створено комії ютерну версію астрономічних ефемерид тіл Сонячної системи, зір та астрономічних явищ, яку передбачається поширювати комп' ютерними мережами або у вигляді файлів. The creation of regular annual publication “The Computer Astronomical Ephemeris” is announced. Calculation and dissemination of this publication are to be done by the Main Astronomical Observatory,s of National Academy of Sciences of Ukraine and the Astronomy chair of Taras Shevchenko National University computers via net-works or files.