Представник золотої плеяди творців української незалежності (ювілейна сесія Загальних зборів НАН України, присвячена 100-річчю від дня народження академіка І. Р. Юхновського, 18 вересня 2025 р.) (Вісник НАН України, 2025)
18 вересня 2025 р. у Великому конференц-залі НАН України відбулася ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена 100-річчю від дня народження видатного вченого і державного діяча, Героя України академіка НАН України Ігоря Рафаїловича Юхновського. Його життя стало уособленням відданості науці, освіті та державності України, а діяльність залишила слід не лише у науковій сфері та законодавстві, а й у серцях багатьох українців.