Про вміст важких елементів в атмосфері γ Тельця - Гопка, В.Ф.; Ющенко, О.В. (Кинематика и физика небесных тел, 1998)
В результаті порівняння спектральних атласів зірки γ Тельця, що належить молодому скупченню Пади, з синтетичним спектром цієї зірки ототожнені лінії поглинання заліза та важких елементів. Методами моделей атмосфер і синтетичного спектру визначено вміст заліза і 20 хімічних елементів з атомними номерами Z ≥ 29 в її атмосфері з метою пошуку можливого надлишку вмісту елементів в атмосферах зірок молодих скупчень. Обчислення проводились з урахуванням молекулярних ліній, В результате сравнения спектральных атласов звезды γ Тельца, принадлежащей молодому скоплению Гиады, с синтетическим спектром отождествлены, линии поглощения железа и тяжелых элементов. Методами моделей атмосфер и синтетического спектра определено содержание железа и 20 химических элементов с атомными номерами Z ≥ 29 в ее атмосфере с целью поиска возможного избытка содержания элементов в атмосферах звезд, принадлежащих молодым скоплениям. The comparison of the spectral atlases of γ-Tauri with synthetic spectra permit us to identify absorption lines of iron and heavy elements. We determined the abundances of iron and 20 elements with Z ≥ 29 in the atmosphere of this K-giant of Hyades cluster, in order to verify the possible enhancements of chemical abundances of stars in young clusters. Spectrum synthesis and model atmospheres methods were