Модель вертикальной структуры оптических параметров атмосферы Нептуна - Мороженко, А.В. (Кинематика и физика небесных тел, 1999)
Методом определения степени отклонения вертикальной структуры, облачного слоя от условия однородности на основе анализа спектральной зависимости геометрического альбедо диска Нептуна определены значения ряда параметров атмосферы. Методом визначення ступеня відхилення вертикальної структури хмарного шару від умови однорідності на основі аналізу спектральної залежності геометричного альбедо диску Нептуна визначені значення ряду параметрів атмосфери. We analyzed the wavelength dependence of the geometric albedo of the Neptune disk and estimated some parameters of the planet’s atmosphere by the method based on the determination of deviations of the vertical structure of the cloud layer from the homogeneity condition.