Засоби для моделювання спеціалізованих та сенсорних мереж бездротового доступу: симулятори роботи комп’ютерних мереж NS-2 та NS-3 - Зеляновський, М.; Алхіхі Мухамад; Аль-бдур Нашат; Самі Аскар (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2009)
Розглядаються та порівнюються існуючі програмні засоби для моделювання бездротових сенсорних та спеціалізованих мереж, а саме NS-2 та NS-3. Наводяться приклади роботи в стимуляторі NS-2. In this article the NS-2 and NS-3 network simulator tools are reviewed and compared. Examples of network modeling for NS-2 tool are given.