Митрополит Андрей Шептицький на владичому престолі (1889-1900 рр.) в Станіславові - Камянский, П.Е. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Актуальність проблеми, зв'язок її з важливими науковими та практичними завданнями полягає в тому, що призначення Андрея Шептицького ЧСВВ третім Станіславівським Єпископом різко змінило подальший розвиток Станіславівської Української Греко-Католицької Єпархії. Як зазначає д-р Г.Лужницький, "після такого науковця, як Єпископ Ю.Пелеш, та хворого і розчарованого ідеаліста, яким був Юліан Куїловський, молодий, повний ініціативи, Кир Андрей Шептицький був Божою благодаттю нової і ще не зорганізованої як слід Станіславівської Єпархії".