Методологічні аспекти аналізу ефективності агропромислового виробництва регіону - Лагодієнко, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Дослідження АПК регіону повинно відбуватися за різними аспектами. Зокрема, діагностика повинна проводитись з урахуванням загальної оцінки регіону, системи регулювання комплексу, внутрішніх виробничих зв'язків та тенденцій. Важливим елементом виступає регіональна спеціалізація, яка визначає перспективні та прибуткові галузі виробництва агропромислової продукції. Research of APK of region must take place on different aspects. In particular, diagnostics must be conducted taking into account general estimation of region, system of adjusting of complex, internal production communications and tendencies. Regional specialization which determines perspective and profitable industries of production of agroindustrial goods comes forward an important element. Исследование АПК региона должно происходить по разным аспектам. В частности, диагностика должна проводиться с учетом общей оценки региона, системы регуляции комплекса, внутренних производственных связей и тенденций. Важным элементом выступает региональная специализация, которая определяет перспективные и прибыльные отрасли производства агропромышленной продукции.