Муніципальна міліція: історичний досвід та проблеми функціонування в Україні - Водотика, С.Г. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Стаття присвячена узагальненню історичного досвіду функціонування місцевої (муніципальної) міліції (поліції) в Україні. Автор аналізує організаційно-правові та соціально-політичні проблеми діяльності місцевої міліції в контексті реформування правоохоронних структур в Україні. Статья посвящена обобщению исторического опыта функционирования местной (муниципальной) милиции (полиции) в Украине. Автор анализирует организационно-правовые и социально-политические проблемы деятельности местной милиции в контексте реформирования правоохранительных структур в Украине. The article is devoted to the analysis of the history of local police in the Ukraine. Author posses march attention to the lows and political powers bosses and function of local policy on the territory of the Ukraine during the second part of the XIX-the and XX-th centuris. This process is determinate by democracy development and Ukraine integration to European space.