Когнітивні моделі та концепції інтелектуалізації процесів профорієнтованого навчання в області оперативного управління - Сікора, Л.; Антоник, М.; Федчишин, Р.; Поліщук, М.; Левицька, Г.; Друк, Н. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
В статті на основі когнітивної технології і теорії систем
розглянуто процедури формування рішень на управління виробничими
об’єктами та відповідні їм структурні організаційні схеми процесів навчання, що
дає змогу формувати ефективні навчальні предметно-орієнтовані програми.