Графи з заданою системою маршрутів і структурною стійкістю - Притула, М. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
У роботі запропоновано алгоритми побудови графів із заданими системами маршрутів, ребра яких не перетинаються. Встановлено зв’язок між системою маршрутів і максимальним степенем вершин графу. Побудовано графи, які володіють заданою системою маршрутів, що не перетинаються, і мінімальним степенем його вершин. Досліджено структурну стійкість графів. Розроблено алгоритми забезпечення заданої структурної стійкості графу мінімальною кількістю додаткових ребер. The algorithm of graph construction with the set systems of routes not crossed on edges is proposed. A connection between system of routes and the maximal degree of graph nods is established. Graphs that have the set system of non-crossed routes and the minimal degree of their nodes are constructed. The structural graph stability is investigated. Algorithms for providing the set structural stability of the graph are developed by a minimum quantity of additional edges. В работе предложен алгоритм построения графов с заданными системами непересекающихся по ребрам маршрутов. Между системой маршрутов и максимальной степенью вершин графа установлена связь. Построены графы, владеющие заданной системой непересекающихся маршрутов и минимальной степенью его вершин. Рассмотрены вопросы структурной устойчивости графов. Разработаны алгоритмы обеспечения заданной структурной устойчивости графа минимальным количеством дополнительных ребер.