Математична модель процесу діагностування мехатронної системи - Благітко, Б.; Заячук, І.; Бригілевич, В.; Ярмоловський, І. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Запропоновано математичну модель для виявлення несправностей у мехатронних системах. Модель системи включає електричну, механічну підсистеми та підсистему взаємозв’язку між ними. Алгоритм діагностування, який використовують для електричних схем, розширений на мехатронні системи. Для підтвердження ефективності запропонованої моделі проведено тестування одноланкового маніпулятора (маніпуляційного модуля). The paper proposes a unified methodology for fault diagnosis in mechanotronic systems. System models including electronic, mechanical and coupling subparts are developed. A diagnosis algorithm introduced for electronic circuits, is extended to mechanotronic systems. Tests of a single-cell system (manipulation module) to confirm the effectiveness of the method were carried out. Предложена математическая модель для обнаружения неисправностей мехатронных систем. Модель системы включает электрическую, механическую подсистемы и подсистему взаимодействия между ними. Алгоритм диагностики, используемой для электронных схем, распространен на мехатронные системы. Для подтверждения эффективности предложенной модели проведено тестирование однозвеньевого манипулятора (манипуляционного модуля).