До ідентифікації параметрів багатошарових тіл із використанням теплового зондування - Чекурін, В. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Розглядається математична модель для ідентифікації структури та теплофізичних властивостей плоских багатошарових тіл із використанням стаціонарних теплових процесів. У рамках моделі встановлені множини інформативних параметрів і сформульовані прямі й обернені задачі ідентифікації. На прикладі двошарового тіла проведено дослідження впливу його структури на вимірювальні інформативні параметри. The mathematical model for identification of the structure and thermal properties of multilayer plane bodies with the use of stationary thermal processes has been considered. Within the frame of the model, the information parameters have been established and direct and inverse problems for identification have been formulated. For the case of a two-layered body the influence of the body structure on the measuring information parameters has been investigated. Рассматривается математическая модель для идентификации структуры и теплофизических свойств плоских многослойных тел с использованием стационарных тепловых процессов. В рамках модели установлены множества информативных параметров, сформулированы прямые и обратные задачи идентификации. На примере двухслойного тела выполнены количественные исследования влияния структуры и условий нагрева тела на измеряемые информативные параметры.