Моделі термомеханіки багатокомпонентних деформівних твердих тіл - Гачкевич, О.; Терлецький, Р. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Зроблено короткий огляд і проаналізовано особливості теорій, що описують термомеханічну поведінку багатокомпонентних деформівних твердих тіл, зокрема, гомогенних твердих сумішей. Окремо виділено моделі для дослідження взаємозв’язаних механічних, теплових, дифузійних та електромагнітних процесів у тілах різної електропровідності та здатності до поляризації й намагнічення. A brief review and analysis of theories that describe the thermomechanical behavior of multicomponent deformable solids, in particular of homogeneous hard mixtures, have been presented. Also, the models for investigation of coupled electromagnetic, mechanical, thermal and diffusive processes in solids of various electric conductivity as well as abilities to polarization and magnetization are reviewed. Сделан краткий обзор и проанализированы особенности теорий, описывающих термомеханическое поведение многокомпонентных деформируемых твердых тел, в частности, гомогенных твердых смесей. Отдельно выделены модели для исследования механических, тепловых и диффузионных процессов во взаимосвязи с электромагнитными в поляризирующихся и намагничивающихся электропроводных телах.