Розробка тестів зі зміною форми зображення об'єкта уваги для оцінювання ефективності розпізнавання в прикладних інтелектуальних системах - Дмитрів, Г.Р.; Камінський, Р.М.; Семенюк, Д.В. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Показано можливість створення тестів з шкалою зміни зображення форми об'єктів уваги для дослідження інтелектуальних систем розпізнавання візуальної інформації.