Квазіциклічний передпрогнозний аналіз світових цін на нафту - Уніговський, Л.М.; Олешко, Т.І.; Горбачева, О.М.; Марусич, О.В.; Лещинський, О.Л. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
В даній статті висвітлюється методика квазіциклічного передпрогнозного аналізу часових рядів з складною локальною будовою, застосування її для прогнозу світових цін на нафту і вивчення питання коректності цього застосування, а також реалізується перший етап квазіциклічного аналізу - розбиття часового ряду цін на нафту на квазіцикли.