Аналіз характеристик ієрархічних протоколів маршрутизації бездротових сенсорних мереж - Тимченко, О.; Зеляновський, М. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Розглядаються характеристики популярних "ієрархічних" протоколів маршрутизації безпровідних сенсорних мереж, в яких вузли групуються за досяжністю в кластери, центри яких в основному приймають участь в маршрутизації повідомлень. Аналізуються існуючі протоколи обміну даних та час функціонування мережі. Descriptions of popular «hierarchical» protocols of routing of off-wire sensory
networks, in which knots form a group after reach in clusters the centers of which
mainly take part in routing of messages, are examined. Existent protocols of exchange
of information and time of functioning of network are analysed.