Адаптивний метод і алгоритм пошуку центрів кластерів за допомогою нейронної мережі - Стех, Ю.В.; Файсал М.Е. Сардіх; Лобур, М.В.; Домброва, М.С.; Арцибасов, В.Є. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Developed an adaptive method and algorithm for finding the cluster centers by
using neural network. The developed method requires a set threshold. Proposed
heuristic computational formula for determining the optimal value of threshold. An experimental study of the algorithm is given. Developed an algorithm for modifying
the value of a threshold, which allows you to determine the best centers of the clusters. Розроблено адаптивний метод і алгоритм пошуку центрів кластерів за допомогою нейронної мережі. Розроблений метод вимагає задання порогової величини. Запропоновано еврістичну розрахункову формулу визначення оптимального значення порогової величини. Приведені результати експериментального дослідження розробленого алгоритму. Розроблено алгоритм модифікації значення порогової величини, який дозволяє визначити оптимальні центри кластерів.