Системний підхід до захисту інформаційних технологій - Микитин, Г.В.; Карпенка, Г.В. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Розроблено системний підхід до захисту інформаційних технологій на основі: структури взаємозв'язку, взаємовідношення, взаємодії інформаційної технології та інформаційної системи, інформаційних ресурсів та інформаційних процесів, каналів зв'язку, управління. System approach to the information technology security based on:
interaction structures, correlations, interaction between information technology and
information system, information resources and information processes; communication
channels; management.