Когнитивні моделі активізації професійно-орієнтованої підготовки кадрів для комп'ютеризованих та автоматизованих виробництв з ієрархічною організацією - Дурняк, Б.В.; Сікора, Л.С.; Ткачук, Р.Л. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Розглянуто когнітивну модель активізації професійно-орієнтованої підготовки учня базуючись на методах інформатики, системного аналізу та психології. This article examines the cognitive model of implementation of
professional orientation for students based on methods of information, systemic
analysis and psychology.