Системна модель визначення параметрів напружено-деформованого стану конструкційних матеріалів - Микитин, Г.В.; Сікора, Л.С.; Іваницький, Я.Л.; Штаюра, С.Т.; Дмитрів, З.В. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Розроблена системна модель визначення параметрів напружно-деформованого стану матеріалів на основі синтезу, взаємозв'язку і взаємодії: підходів та критеріїв механіки руйнування металоконструкцій; видів і методів неруйнівного контролю; методів і засобів вимірювання; метрологічного забезпечення адекватно до проблемно-об'єктної ситуації та діючих стандартів у предметних сферах. System model parameters determination of the stress-strain materials state based on the synthesis, correlation and interaction: fracture mechanics hardware approaches and criteria; non-destructive testing types and methods, methods and means of measurement of physical quantities; measurement assurance adequate to the objective problem-situation and the existing standards in subject areas.