Дослідження особливостей функціонування сенсорних мереж - Зеляновський, М.Ю.; Тимченко, О.В. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Розглядаються особливості функціонування безпровідних сенсорних мереж з метою визначення вимог до протоколів обміну даними для відвищення їх живучості. Аналізується багаторівнева модель сенсорних мереж та площини управління. Показано, що основними чинником, що впливає на живучість і функціональність мережі, є застосування енергоефективних методів комунікації. Рассматриваються особенности функционирования беспроводных сенсорных сетей с целью определения требований к протоколам обмена данными для повышения их живучести. Анализируется многоуровневая модель сенсорных сетей и плоскости управления. Показано, что основным фактором, который влияет на живучесть и функциональность сети, является применение энергоэффективных методов коммуникации. The features of functioning of off-wire sensory networks are examined with the
purpose of determination of requirements to protocols of exchange of data for the
increase of their vitality. The multilevel model of sensory networks and C-plane is
analysed. It is rotined that a basic factor which influences on vitality and functionality
of network is application of energy effective methods of communication.