Оцінка дебіторської заборгованості при факторингових операціях - Булкот, Г. (Схід, 2010)
У статті розглянуто комплексну оцінку стану дебіторської заборгованості господарюючих суб'єктів і показано її зв'язок із внутрішньогосподарським контролем. Запропонована методика аналізу дебіторської заборгованості при факторингових операціях, яка дозволяє адекватно оцінити фінансові можливості підприємства і збільшити ефективність внутрішньогосподарського контролю та управління дебіторською заборгованістю. In this article the methods of estimation the accounts receivable are described and also its connection with internal control is shown. The methods of analysis of accounts receivable under factoring operations that are allow estimate financial opportunities of the company and, therefore, to upgrade the effectiveness of internal control and management of accounts receivable are proposed.