Протипухлинна аутовакцина у лікуванні хворих на нирково-клітинний рак - Терзійський, М.В.; Клименко, І.О.; Григоренко, В.М.; Потебня, Г.П. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2006)
Представлено дані щодо застосування протипухлинної аутовакцини
у 22 хворих (дослідна група) порівняно з аналогічними даними у 69 хворих
контрольної групи з місцево-поширеним та генералізованим нирково-
клітинним раком. У групі хворих після вакцинації виявлено достовірно
кращі результати, ніж у пацієнтів після тільки хірургічного лікування (χ2 = 5,667, р < 0,05). Застосування аутовакцини дозволило подовжити тривалість життя та покращити його якість. The paper reports findings dealing with the administration of an autovaccine in 22 patients (main group) compared to 69 patients of the control group of patients with locally disseminated and generalized kidney-cell cancer. The vaccinated group showed significantly better results compared to patients who were exposed to surgery alone (χ2 = 5.667, р < 0.05). Administration of the autovaccine increased the survival rate and improved the quality of life.