Алгоритм створення експертної системи оптимізації ресурсної бази банку на засадах теорії нечітких множин - Заславська, Н. (Схід, 2010)
У статті розглянуто проблему формування ресурсного потенціалу банківського сектора
економіки й управління ним. Розроблено модель мобілізації та ефективного використання
банківських ресурсів, яка відображає комплексну систему впливу макроекономічних та
мікроекономічних чинників на діяльність банку.
Запропонована автором експертна система моделювання процесу управління банків-
ськими ресурсами на засадах теорії нечітких множин дозволяє вирішувати проблеми оптимізації ресурсної бази банку з урахуванням досягнення мети максимізації прибутку та забезпечення достатнього рівня ліквідності. In the article was considered the problem of formation and management of the resource potential of bank sector of economy.
There was developed the model of mobilization and effective use of bank resources, which represents the complex system of
influence of macroeconomic and microeconomic factors on activity of bank.
An author offered the consulting model of process of management of bank resources on principles of theory of unclear
plurals, which allows working out problems of optimization of resource base including the achievement the goal of maximization
of income and providing the sufficient level of liquidity.